RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У США помітно зросла вартість авто з пробігом - це може вплинути на український ринок

У Сполучених Штатах Америки помітно подорожчали автомобілі з пробігом. Зростання цін за океаном може спричинити підвищення вартості старих машин і на українському ринку.

Про це пише ТСН.

Причиною подорожчання транспортних засобів в дослідницькій компанії JD Power назвали уповільнення виробництва нових автомобілів через брак низки ключових товарів, одним з яких є комп'ютерні чіпи. В результаті ціна на нові авто в травні досягла рекордної позначки для цієї країни - понад 38 тисяч доларів.

Через збільшення вартості нових машин і пандемії коронавірусу подорожчали й старі машини. Повідомляється, що в травні вартість уживаних авто за океаном досягла 68-річного рекорду.

За даними IHS, останні півтора десятиліття середній вік використовуваних автомобілів неухильно зростає та у 2020 році досяг позначки 12 років, що на 2 місяці більше, ніж у 2019 році.

Старіння американського автопарку експерти пояснюють тим, що в пандемію автомобілі рідше використовуються, а значить - зберігають ресурс для подальшої експлуатації. Тому автовласники все частіше відмовляються від утилізації старих автомобілів. Замість покупки нових машин, вони вкладають гроші в підтримку їх технічного стану на належному рівні.

Відзначається, що подорожчання автомобілів за океаном може вплинути й на український авторинок. Річ у тому, що уживані авто зі Сполучених Штатів Америки досить популярні в Україні.

Раніше "Апостроф" назвав кращі міські авто, які приваблюють маневреністю, надійністю і безпекою.