RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відпочинок на морі в Грузії і Болгарії: умови в'їзду, ціни, пляжі та гарні місця

Світова пандемія коронавірусу йде на спад і в цьому році цілком реально провести відпустку на закордонних курортах. Наприклад, в Грузії - яка приваблює самобутністю і унікальною культурою, або в Болгарії - країні з чудовими пляжами і великою кількістю варіантів сімейного відпочинку.

Про це пише "Обозреватель".

Грузія

Для в'їзду до Грузії потрібно заповнити форму на сайті і здати ПЛР-тест з результатом англійською і QR-кодом не пізніш як за 72 години (або надати довідку про повний курс вакцинації). На третій день перебування в Грузії потрібно здати тест за свій рахунок.

Путівка з перельотом з Києва в Батумі і відпочинок в тризірковому готелі без харчування на шість ночей на двох - від 14 500 грн. У Грузії більшість готелів відноситься до категорії 3 зірки і більшість з них мають власні галькові пляжі.

Батумі пропонує пляжі з розвиненою інфраструктурою. Однак всі місцеві пляжі галькові і сильно нагріваються під сонцем, через що по ним важко ходити босоніж. Також дуже популярний гальковий пляж в селищі Сарпі, в Аджарії - там ідеально прозоре море і зручний вхід в воду.

При цьому Грузія крім морського відпочинку відома і своїми історичними пам'ятниками архітектури.

Що подивитися в Грузії:

  • адміністративний район Дзвелі Тбілісі
  • Абанотубані - найдавніший район Тбілісі
  • замок Ананурі
  • монастир Гелаті
  • фортеця Нарікала
  • печерний монастирський комплекс Вардзіа

Болгарія

З 1 червня по 31 липня 2021 року українцеві для в'їзду в Болгарію необхідно надати сертифікат про повну вакцинацію проти COVID-19; негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений не раніше 72 годин до перетину кордону; довідку про наявність антитіл на COVID-19. Діти до 5 років можуть перетинати кордон без цих документів.

Варіантів розміщення в Болгарії безліч - від невеликих приватних готелів до готелів класу "люкс". Так, стандартний номер в бюджетному готелі Бяли або Созополя обійдеться для двох в мінімум 9 тисяч гривень на 6 ночей з перельотом з Києва. При цьому харчуватися потрібно буде самостійно.

У Варні і Бургасі поруч з морем є готелі за принципом турецьких. Готелі Сонячного берега ідеально підходять для сімейного відпочинку з дітьми. Пляжі в Болгарії упорядковані, з усією необхідною інфраструктурою.

В країні також багато цікавих історичних місць, середня ціна за екскурсію по Болгарії - 50-75 $. За умови самостійної екскурсії та користування громадським транспортом, вартість скорочується вдвічі-втричі.

Найзнаменитіші пам'ятки Болгарії:

  • мечеть Баня-Баші
  • пам'ятник-храм св. Олександра Невського
  • знаменита фортеця Седріка

Раніше "Апостроф" розповідав, за скільки можна відпочити на морі в Україні та що пропонують туристам.