RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Зеленський летить в Одесу підписати з Британією важливий договір: що відомо

Україна планує купити у Британії два тральщика типу Sandown. Для підписання договору про їх постачання 21 червня в Одесу прибуде президент України Володимир Зеленський.

Про це пише "Думська".

Відзначається, що тральщики були побудовані на початку 90-х років минулого століття. Тоді до складу Королівського флоту було введено 15 тральщиків цього типу. У 2000-х три з них передали Естонії і стільки ж - Саудівській Аравії. Зараз в HMS входить дев'ять кораблів цього типу, два з яких передадуть ВМСУ.

Довжина тральщика - 53 метри, ширина - 11, осадка 2,3 метра. Він обладнаний парою дизелів по 1 523 к.с. які забезпечують швидкість корабля до 13 вузлів. Для безшумного ходу він також оснащений електродвигуном. Тральщики озброєні 30-мм гарматою Mark44 Bushmaster II, трьома шестиствольними 7,62-мм кулеметами "Мініган" і парою кулеметів загального призначення.

Разом з тим, кораблі обладнані радарами і системами пошуку мін, зокрема, потужним гідролокатором. Можливо, вони будуть модернізовані більш сучасними системами для пошуку мін.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня, два корабля НАТО - британський есмінець HMS Defender D36 і фрегат ВМС Нідерландів HNMLS Eversten F805 - увійшли в одеський порт.