RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Microsoft представила Windows 11: перші подробиці і відео

У четвер, 24 червня, компанія Microsoft на презентації What's Next for Windows анонсувала наступне покоління операційної системи Windows 11.

Про це повідомляє видання VC.ru.

Нова Windows 11 отримає оновлене меню "Пуск" і панель завдань, які будуть розташовані по центру екрана, новий дизайн вікон з закругленнями, тінями і анімаціями, панель з віджетами, оновлений Microsoft Store з підтримкою Android-додатків, інтеграцію з Teams і інші зміни.

В новому поколінні ОС оновиться внутрішній пошук - Windows 11 може шукати одночасно локально і в інтернеті, видаючи результати пошуку як на комп'ютері (файли, програми та настройки), так і з мережі.

Вікна Windows 11 отримали закруглені кути і м'які тіні - їх додано в усі контекстні меню, додатки і "Провідник", а також новий "Пуск" і "Пошук". Тепер всі контекстні меню і вікна виконано в єдиному дизайні.

В компанії Microsoft вже заявили, що Windows 11 є найбільш захищеною ОС компанії. Вона працює швидше за Windows 10 "в більшості завдань", що досягається, зокрема, за рахунок оптимізації роботи з фоновими завданнями.

Розмір оновлень скорочено на 40%.

Нова ОС отримала нові функції: Snap Layouts - дозволяє швидко розподіляти відкриті вікна по областям екрану, а Snap Group - об'єднувати додатки в групи і запам'ятовувати розташування їх вікон на екрані.

В компанії обіцяють, що перша попередня збірка Windows 11 вийде на початку наступного тижня для учасників програми Windows Insider.

Оновлення до Windows 11 буде безкоштовним для користувачів Windows 10. Реліз - взимку 2021 року. Для більшості пристроїв на Windows 10 оновлення до Windows 11 почне приходити взимку 2021 року або на початку 2022 року.

Windows 11 буде тільки 64-бітною, але буде підтримувати 32-бітові додатки. У мінімальних системних вимогах - 4 ГБ ОЗУ і відеокарта з підтримкою DirectX 12.

Як повідомляв "Апостроф", фахівці компанії Google спільно з дослідниками Гарвардського університету створили найбільш докладне зображення фрагмента людського мозку.