RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Науковці знайшли загадкові останки стародавньої людини і висунули сенсаційну версію: фото

В Ізраїлі палеоантропологи виявили раніше невідомий проміжний вид людей, які жили в проміжку між 420 і 120 тисячами років тому.

Про це йдеться в журналі Science.

Вчені знайшли тім'яні кістки і нижню щелепу на стоянці Нешер Рамла на схилі Іудейських гір, неподалік від Тель-Авіва. Останки належали людині прямоходячої, неандертальцю, африканської або європейській людині середнього плейстоцену. Є ймовірність, що це проміжний вид Homo Nesher Ramla, який міг заселяти Південно-Західну Азію.

Кістки виявили в самому нижньому археологічному шарі разом з останками тварин і кремінними знаряддями. За висновками фахівців, тім'яні кістки сильно відрізняються від ранніх і сучасних Homo sapiens, а також вказують на унікальне поєднання архаїчних і неандертальських рис. Це підтверджує існування місцевої Левантійської популяції людей в кінці середнього плейстоцену.

Крім того, за словами вчених, ця знахідка закриває пробіл в археологічній літописі. Можливі останки популяції середньоплейстоценових Homo Південно-Західної Азії, що з'явилася в регіоні близько 420 тисяч років тому, внесли генетичний внесок в інші види.

Фото: Science

Нагадаємо, хорватські археологи знайшли некрополь з останками 32 осіб. Частина скелетів перебувала в керамічних посудинах, що датуються кінцем IV - початком V століття нашої ери.