RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ВООЗ зробила заяву через поширення агресивного штаму COVID-19 "Дельта"

ВООЗ закликає вакцинованих людей продовжувати носити маски та зберігати фізичну дистанцію. Це пов'язано з поширенням нового інфекційного штаму "Дельта".

Про це повідомляє CNBC.

Як заявила заступниця генерального директора ВООЗ Маріанджела Сімао, одна вакцина не зможе зупинити передачу інфекції в суспільстві, тому потрібно проявляти обережність, враховувати, що велика частина населення світу все ще не вакцинована, а нові штами, такі як "Дельта", поширюються, викликаючи нові спалахи захворюваності.

"Люди не можуть почувати себе в безпеці тільки тому, що вони отримали дві дози. Вони як і раніше потребують захисту… Одна вакцина не зупинить передачу інфекції... Люди повинні постійно носити маски, перебувати в вентильованих приміщеннях, дотримуватися гігієни рук... фізичної дистанції, уникати скупчення людей. Це як і раніше залишається надзвичайно важливим, навіть якщо ви вакциновані", - сказала Сімао.

Варто зазначити що штам "Дельта", виявлений в Індії, вважається більш заразним, його спалахи виявлені в 74 країнах світу, в тому числі в Україні.

За інформацією ВООЗ штам коронавірусу "Дельта" стає домінуючим у світі.

Раніше "Апостроф" інформував, що МОЗ затвердило нові обмеження для протидії штаму "Дельта".