RU  UA

Побиті авто і повалені дерева: погода в Україні завдає величезної шкоди

В Україні знову вирувала негода. Рясні зливи, вітер та град завдали великих збитків, пошкодивши автомобілі та поваливши дерева. Утім, за прогнозами синоптиків, дощі з грозами не залишать Україну і сьогодні, 30 червня.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Запорізька область

У Запоріжжі та по всій області гриміло та дощило. Швидкість вітру досягала 20-ти метрів на секунду.

Не минулося без допомоги рятувальників. Вони розпилювали дерева на проїжджих частинах. Через негоду ті попадали на автівки.

На низці вулиць затопило підвали та подвір'я. Зараз триває ліквідація наслідків негоди.

Дніпро

У Дніпрі випав град розміром із перепелине яйце. Негода тривала 15 хвилин.

Користувачі соцмереж діляться кадрами побаченого. У коментарях люди пишуть, що через дощ знизилась видимість, тож пересуватися містом на авто було неможливо.

Київ

Гроза із градом вирувала напередодні і в Києві. За декілька годин вона встигла наробити чималого лиха.Через сильний вітер впала потужна рекламна конструкція. Її уламки зачепили дві автівки, що проїжджали повз. Крім того, град залишав вм'ятини на автомобілях.

Житомир

У Житомирі центр міста перетворився на річку. На відео з соцмереж видно, що колеса автівок майже повністю у воді.

Внаслідок негоди знеструмлені 24 населені пункти у двох областях: 16 - у Київській та 8 - у Сумській. Зараз на місці працюють бригади обленерго.

За прогнозами синоптиків, дощі з грозами не залишать Україну і сьогодні. Температура повітря вдень коливатиметься від 26 до 33 градусів вище нуля.