RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Україні дозволили змішувати COVID-вакцини: що відомо

Вакцинація від Covid-19 в Україні набирає обертів і МОЗ дозволив змішувати вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і Moderna.

Про це розповів член оперативного штабу Міністерства охорони здоров'я з питань вакцинації Федір Лапій, пише "РБК-Україна".

Він уточнив, що 2 липня в штабі МОЗ прийняли рішення, що якщо людина була вакцинована першою дозою мРНК вакциною Pfizer, то друге щеплення йому зроблять препаратом від Pfizer.

Однак якщо невідомо, який препарат був введений людині в якості першої дози, або вона отримала щеплення мРНК вакциною від компанії Moderna, то друга доза вводиться препаратом від Pfizer.

Якщо ж людина була вакцинована першою дозою від AstraZeneca, оптимально, щоб і друга доза щеплення робилася тією ж вакциною.

У разі, якщо після першої дози AstraZeneca були зафіксовані тромбози або інші захворювання, або ж в країні буде нестача вакцини, в якості другої дози буде використовуватися вакцина Pfizer.

Вакцину CoronaVac не будуть змішувати ні з якою іншою, оскільки поки немає даних про дослідження для комбінації китайського препарату з іншими вакцинами.

Як повідомляв "Апостроф", Україна отримає ще 2 млн доз вакцини Moderna через механізм COVAX в липні.