RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Які ціни і умови відпочинку на найпопулярнішому серед українців курорті

Бердянськ вважається одним з найпопулярніших українських курортів на Азовському морі, який щорічно відвідують понад 500 тисяч туристів.

"Апостроф" розповідає, які в Бердянську ціни і умови для комфортного відпочинку влітку 2021 року.

Умови відпочинку

У Бердянську є піщані пляжі з пологим входом в море, в своїй більшості безкоштовні:

  • Центральний пляж - уздовж центральної набережної, від пасажирського морського причалу в порту до Приморської площі, і на пляжі є тіньові навіси, туалети та кабінки для переодягання. Тут можна орендувати лежак або пляжну парасольку, а також скористатися послугами камери схову. Незважаючи на щоденне прибирання, пляж досить брудний.
  • Міський пляж (Слобідка) - знаходиться на стику Слобідки і Центру і вважається найрозвиненішим в плані інфраструктури. Є туалети, роздягальні, навіси, заклади громадського харчування, камери схову, прокат пляжного інвентарю, водні розваги, прогулянки на катерах і комплекс атракціонів.
  • Лиски - пляжна лінія ширша, ніж на вище зазначених. Територія менш забруднена, а на пляжі є прокат шезлонгів, парасольок. Гості пляжу можуть покататися на катері, "банані", "пігулці" або здійснити прогулянку на катамарані.
  • Лазурний - розташований на Верхової, оточений заростями очерету і лиманами. Відпочиваючих тут менше, ніж на Слобідці або центральному пляжі. Туристи можуть відпочити в кафе, які знаходяться на уздовж набережної.
  • Бердянська коса - туристи називають це найкращим місцем для відпочинку в Бердянську. Коса підійде для тих, хто любить тихий і сімейний відпочинок, оскільки тут практично немає розважальних закладів.
  • Пляж АКЗ - розташований при в'їзді в місто. Пляжна лінія переважно вузька і тут слабо розвинена інфраструктура.
  • Нудистський пляж - наштовхнутися на нього можна, якщо пройти пішки від санаторіїв "Лазурний", "Бердянськ" у напрямку коси.

Ціни на житло в Бердянську

Номер без зручностей - окрема кімната з ліжками, столом, стільцями, іноді холодильником. Душ і кухня знаходяться на території, а за добу доведеться віддати від 100 гривень з людини.

Номер зі зручностями на поверсі - з а 200-450 гривень з людини в добу гостям можуть виділити кімнату з супутниковим ТБ, холодильником, комплектом меблів, індивідуальної спліт-системою. Часто санвузол розташований на поверсі.

Номер зі зручностями - в таких кімнатах повний набір меблів, в тому числі телевізор, холодильник і кондиціонер. За такий номер доведеться віддати від 400 гривень з людини за добу.

Окремий котедж - житло з кухнею та санвузлом, яке розраховане на 3-6 чоловік, обійдеться від 3500 до 7000 гривень на добу.

Квартира - якщо житло розташоване ближче до пляжу, то ціни на однокімнатну квартиру стартуватимуть від 500 гривень, двокімнатну - від 600, трикімнатну - від 700 гривень.

Туристи, які влітку 2021 року приїхали до Бердянську, масово скаржаться на морських бліх. Як розповідають відпочиваючі, дрібні ракоподібні кусають людей у воді, після чого на шкірі залишаються почервоніння і починається сверблячка. Також є проблеми з комарами у вечірній час. Це пов'язано з тим, що в нинішньому році в Бердянську вирішили заощадити на обробці міста від комарів.

Раніше ми розповідали, що туристи в Бердянську скаржаться на "неприємний бонус".