RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Закриття" режимом Лукашенка кордону з Україною: очевидці розповіли, що там відбувається

Очевидці розповіли, що відбувається на прикордонних пунктах України та Білорусі після погроз невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка про повне закриття кордонів через нібито поставки зброї. В цілому, ніхто не стикається зі складнощами і затримками, проте деяких білорусів знімають з автобусів.

Про це повідомляє TUT.by.

За словами мандрівників, в проходженні контролю на прикордонних пунктах з України в Білорусь нічого не змінилося. Все в штатному режимі, нічого незвичайного. На автомобілі можна пройти кордон за 40 хвилин, огляд звичайний. Деякі автобуси ж можуть оглядати довго, більше години. Проганяють речі через сканери і дають обнюхати собакам.

Виїзд з Білорусі її громадянам в Україну наземним транспортом же практично закритий. Винятки - поважна причина.

"Ми проходили прикордонний контроль і одна дівчина, яка з нами їхала, стояла біля стіни. Ми у неї запитали чи в черзі вона, відповідь була: "Мене попросили почекати тут". Більше її ми не бачили. Був ще чоловік, який після проходження пропав. Плюс посадили в автобус українця, якого не пустили на територію Білорусі через відсутність тесту", - говорить українець Артем, який їхав з Мінська до Києва.

Ольга з Білорусі розповіла, що проходила кордон понад 5 годин, на одному тільки паспортному контролі її перевіряли 30 хвилин. Вона, як і всі пасажири автобусу, мали документи, що їдуть на семінар.

"Ще 3 людини висадили з автобуса на українському кордоні, так як у них не було ПЛР-тесту або інших документів, які потрібні у зв'язку з епідеміологічною ситуацією. Але через пару годин вони повернулися в автобус і продовжили шлях ", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в українському МЗС відреагували на звинувачення диктатора Лукашенка, назвавши їх абсурдними.