RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Міжнародний день поцілунку: історія свята і 13 цікавих фактів

Міжнародний день поцілунків або Всесвітній день поцілунку відзначається щорічно 6 липня.

"Апостроф" розповідає цікаві факти про це романтичне свято.

Святкувати цю дату придумали у Великобританії. Пізніше приємна зворушлива традиція поширилася і по інших країнах.

Особливих урочистостей в цей день зазвичай не влаштовують. У деяких містах проводять тематичні виставки, концерти та інші розважальні зустрічі, але широкого розмаху ці дійства зазвичай не мають. Але, не дивлячись на всю цю скромність, одна традиція все-таки залишається незмінною і обов'язковою до дотримання - 6 липня неодмінно потрібно поцілувати когось, хто вам дорогий.

Цікаві факти

1. Дата першого поцілунку невідома, вчені-антропологи, історики і філософи до цих пір не зійшлися в думці, чому з'явилася ця дія.

2. Існує спеціальна наука, що вивчає фундаментальні фізіологічні, психологічні та інші особливості людського поцілунку, - філематологія (philematology).

3. За словами вчених, поцілунок заспокоює нервову систему і запобігає стресам, допомагає схуднути, є відмінною профілактикою зморшок. 5 калорій спалюється під час поцілунку в щоку. "Французький" поцілунок позбавить вас 26 калорій.

4. Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундних поцілунку з ранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а довгий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії.

5. Пацієнти, яких регулярно цілують родичі та кохані, одужують швидше "нецілованих" хворих.

6. На думку вчених, ідеальний поцілунок триває 3 хвилини, а середньостатистична людина витрачає на поцілунки за своє життя 2 тижні.

7. Губи людини в сотні разів чутливіші, ніж кінчики пальців. Справжній поцілунок збільшує пульс до частоти 100 і більше ударів на хвилину.

8. У американському штаті Індіана до цих пір існує закон, згідно з яким "чоловікові з вусами забороняється цілувати людську істоту". У штаті Коннектикут по неділях заборонено цілувати дружину. А в містечку Седар Рапіді, штат Айова, шериф може арештувати будь-якого, хто поцілує незнайому людину.

9. Цілуватися в губи вміють собаки, коні, канадські дикобрази і примати. Причому техніка поцілунку шимпанзе майже повністю збігається з людської.

10. До чотирнадцятирічного віку вже 50 відсотків людей обох статей знають, що таке "французький поцілунок".

11. Найдовший поцілунок в світі тривав 58 годин, 35 хвилин і 58 секунд. Світовий рекорд у 2013 році встановили жителі Таїланду - 44-річний співробітник служби безпеки Еккахай Тіранарат і 33-річна домогосподарка Лаксана.

12. Перший поцілунок в кіно відобразили в 1886 році. 30-секундний фільм Томаса Едісона так і називався "Поцілунок".

13. Справжній пристрасний поцілунок викликає в мозку ті ж хімічні реакції, що стрибки з парашутом і стрілянина з пістолета.

Раніше астрологи розповіли, яким знакам Зодіаку пощастить в липні, тому що вони будуть під захистом вищих сил.