RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

В Україні будуть внутрішній і міжнародний COVID-сертифікати: що відомо і як виглядає

В Україні розроблено внутрішній і міжнародний ковід-паспорти, які зараз знаходяться на стадії тестування. Їх можна буде отримати як в електронному вигляді, так і на паперовому носії.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на каналі "Україна 24".

Чиновник зазначив, що зараз йде тестування міжнародного сертифіката для можливості виїзду за кордон.

"У нас є два сертифікати: внутрішній і міжнародний. Сьогодні ми проходимо аудит міжнародного сертифіката всередині країни, і після цього наші європейські колеги будуть дивитися, чи підпадає сертифікат під критерії, які були задекларовані", - сказав він.

Федоров розповів, що документ розроблено відповідно до вимог ЄС і тепер його доля залежить від дипломатичних здібностей МЗС України.

На сьогодні сертифікати отримали 5000 осіб, які беруть участь в бета-тестуванні. Повноцінний запуск видачі паспортів імунізації займе якийсь час, бо потрібно перевірити коректність роботи системи.

За словами міністра, ковід-паспорт автономний і не вимагає виходу в інтернет. У документі відображається номер закордонного паспорта, ім'я та прізвище власника. Справжність можна перевірити за допомогою QR-коду.

Внутрішній і міжнародний паспорти вакцинації видаються як в електронному вигляді, так і на паперовому носії. Внутрішні сертифікати можна використовувати для відвідування культурно-масових заходів.

Раніше ми докладно розповіли, де можна отримати ковід-паспорт, який термін його дії та де його приймають.