RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Залишилися дружина і четверо дітей: під Дніпром попрощалися із загиблим на Донбасі військовим, відео

У четвер, 8 липня, у Дніпропетровській області попрощалися із загиблим на фронті заступником начальника тилу логістики 93 бригади “Холодний Яр” майором Богданом Бродовським.

Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

Церемонія прощання із загиблим відбулась у військовій частині. Поховали офіцера на цвинтарі села Вільне, там військовослужбовець мешкав із родиною: із дружиною виховував чотирьох дітей. Найменшому сину ще не виповнилося року.

"Це мій приклад був завжди по життю, я завжди хотів стати таким, як він. Перед поїздкою, чесно вам сказати, він як відчував. Він мене попросив, я сам у Києві живу, він мене попросив" Залишися з мамою". Не повернувся він більше", – каже старший син військовослужбовця.

В автівку, в якій їхали армійці, ворог поцілив керованою протитанковою ракетою. 37-річний Богдан Бродовський загинув на місці, ще троє військових були поранені.

Олександр Петрушкевич, капелан 93 механізованої бригади ЗСУ "Холодний Яр" наголосив: "Він повинен бути в тилу, але ви бачите, всі офіцери вони були на передовій у той час. Але він пройшов Іловайськ, він був на Бутівці, він був в Авдіївці, він був у Пісках у 2014-2015 роках, тому він бойовий офіцер".

Протягом останньої доби, 8 липня, бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один український військовий загинув, ще один отримав поранення.