RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Пилова буря з Сахари погіршить повітря в США: наслідки для України та супутникові фото

Потужна пилова буря, що утворилася у серці пустелі Сахара на Африканському континенті, вже за кілька днів дістанеться до США.

Про це інформує прес-служба Укргідрометцентру.

За словами синоптиків, атмосферні потоки "тягнуть" пилову хмару на північний-захід, в Атлантику, тому за кілька днів буря омине Атлантичний океан і дістанеться берегів Сполучених Штатів.

В Укргідрометцентрі зазначили, що Україна не постраждає внаслідок пилової бурі, яка утворилася у Сахарі, але найдрібніші частинки пилу, що не осядуть, залишаться в атмосфері.

"Сама буря на територію України прямого впливу не матиме, але найдрібніші частинки пилу, що не осядуть, залишаться в атмосфері, перетворившись на ядра конденсації або кристалізації, на котрих утворюються і ростуть хмари, вони присутні у кожній краплі дощової води та кожній сніжинці. Саме таким чином, вони із західним потоком потраплять до Європи і, можливо, саме на вашу парасольку за кілька тижнів впаде крапля дощу, сформована на пилинці цієї бурі", - підсумували спеціалісти, які опублікували супутникові зображення.

Раніше ми розповідали, що спека до +35 градусів вдарить по Україні.