RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Дизентерія, холера і лихоманка Крим-Конго: що ще загрожує півострову після потопу

Медична система окупованого Криму геть не готова до зростання кишкових інфекцій, а катастрофічні паводки останніх тижнів тільки погіршили ситуацію.

Про це колишній представник президента України в Криму Борис Бабин розповів в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, ситуація не дуже хороша, оскільки в Криму водорозподільчі системи і каналізація перебувають в занедбаному стані, а в море понесло велику кількість біологічних відходів.

"У Керчі відбувається спалах кишкових інфекцій, таких як дизентерія, наприклад. Але можна прогнозувати і ще більш небезпечні захворювання. Це поява холерного вібріона і лихоманки Крим-Конго (геморагічне інфекційне захворювання, що супроводжується крововиливами на шкірі і внутрішніх органах - "Апостроф"). На півострові нема постійної циркуляції цих захворювань, але там є їх носії, і ці хвороби перебувають у "сплячому" стані. Спалаху цих захворювань може і не відбутися, але, на жаль, є певні ризики", - говорить колишній чиновник.

Він також звернув увагу на ситуацію з лікарнями в Криму.

"Там все погано. Все погано в плані ліків. Російська Федерація вводить т.зв." принцип імпортозаміщення". Вона призвела до того, що в Криму нема якісних ліків - це стосується антибіотиків та противірусних препаратів. Інша проблема - надмірна завантаженість персоналу. Персонал - це величезна проблема, адже т.зв. "реформа медицини", яку проводили окупанти з 2014 року, привела, м'яко кажучи, до великих проблем. Це ніяк не сприяє якісному медичному обслуговуванню населення", - підсумував Борис Бабин.

Більше читайте на "Апострофі": "У Криму - спалах кишкових інфекцій, але можливі і більш небезпечні захворювання - Борис Бабин".