RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Наближається катастрофа": експерт попередив про загрозу стрімкого зростання захворюваності COVID-19 в Україні

У найближчі тижні в Україні може значно збільшитися кількість інфікованих COVID-19.

Про це у своєму Facebook повідомляє системний аналітик Євген Істребін.

За словами аналітика, він ніколи ще не бачив такого зростання захворюваності. У Нідерландах - майже в 19 разів.

"11 днів тому число випадків 538, сьогодні - 10283. Населення країни 17 млн чоловік. У країні вже зроблено 17 млн щеплень. Повністю вакциновано 7 млн осіб. І не дивлячись на це такий божевільний зліт. А тепер повернемося до України. У нас на 40 млн чоловік зроблено 3,5 млн щеплень, повністю вакциновано 1,2 млн", - йдеться в повідомленні.

Вірус виявився занадто заразний, тому Істребін закликав чиновників збільшити швидкість вакцинації, інакше лікарні заповняться вже через тиждень.

"Ви - патологічні ідіоти, якщо не розумієте масштабів катастрофи, яка наближається. Зараз, поки залишилося небагато часу, треба все вакцини направити для людей похилого віку та груп ризику. В іншому випадку через 1-2 тижні лікарні просто будуть перевантажені і доведеться вводити такий жорсткий карантин, який тільки можна придумати", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що штам коронавірусу "Дельта" до кінця літа може накрити всю Європу, в особливій небезпеці - популярні у туристів Португалія, Кіпр і Іспанія.