RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

На підвищення пенсій військовим виділили значну суму: опубліковано документ

Кабмін вирішив піти на поступки військовим пенсіонерам, які 14 липня протестували під Радою, та підвищити їм пенсії.

Про це після засідання уряду повідомив у Telegram народний депутат від фракції партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Тільки що пройшло засідання Кабміну щодо підвищення пенсій, а правильніше сказати - про повернення тих пенсій, які були затверджені ще в 2018 році, військовим пенсіонерам, які вчора протестували біля Верховної Ради", - повідомив нардеп.

За його словами, Кабмін виділив для цієї мети більше п'яти мільярдів гривень, що підтверджується продемонстрованим їм же документом.

При цьому Гончаренко додав, що подібні ситуації більше не повинні повторюватися, так як це - "неповага до громадян України". Також він висловив занепокоєння з приводу того, що Кабмін не прийняв це розпорядження ще до 1 липня та довів ситуацію до масових протестів.

"Уряд виділив 5 311 800 тисяч гривень на підвищення пенсій військовим пенсіонерам.

Бюджетний комітет тільки що погодив це рішення. І я підняв питання про термінове звернення до уряду з приводу цього. Подібні ситуації не повинні більше траплятися, тому що це пряма неповага до громадян України і повна відсутність організаційної роботи з боку уряду.

Чому Кабмін не прийняв розпорядження до 1 липня, щоб люди не були змушені протестувати і штурмувати Раду?", - написав Гончаренко.

Нагадаємо, що 14 липня тисячі пенсіонерів вийшли на масові протести під стінами Верховної Ради. В результаті, справа дійшла навіть до штурму та блокування всього урядового кварталу.