RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Прописку переносять в онлайн: Рада прийняла важливий законопроект

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила законопроект про зменшення паперового документообігу та впровадження реєстрації місця проживання онлайн.

Про це повідомляє прес-центр парламенту.

За законопроект №5463 проголосував 251 депутат.

Законопроектом передбачено запровадження декларування та реєстрації місця проживання у електронній формі, функціонування реєстрів територіальних громад виключно у електронній формі, можливість обміну інформацією між територіальними громадами та з державними реєстрами в автоматичному режимі”, - розповів нардеп Михайло Крячко.

Органи будуть обмінюватися інформацією про місце проживання без залучення особи. Також законопроект зменшить кількість випадків дублювання реєстрації у різних територіальних громад.

На крок ближче до скасування штампа про прописку або паперової довідки про місце реєстрації в ID-картки. Зміна місця реєстрації - одна з найпопулярніших держпослуг. І найскладніших в отриманні. Українці стали заручниками абсолютно парадоксальну ситуацію: коли країна вимагає від тебе документ, яким сама ж і володіє.

Ми міняємо це. Переносимо послугу в онлайн. Створили спеціальний модуль на базі Демреєстра, який об'єднає всі дані про реєстрацію громадян в Україні”, - написав у Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Послуга вже доступна в застосунку Дія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що сьогодні Верховна Рада відправила Арсена Авакова у відставку.