RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Чи можна вживати алкоголь після вакцинації: чітка відповідь МОЗу

В Україні триває кампанія з вакцинації громадян від інфекції COVID-19. Отримання дози щеплення препарату від того чи іншого виробника - дуже серйозний процес. Навколо нього вже накопичилося безліч різних чуток, через що у громадян виникло не менше питань.

МОЗ відповів на деякі з них в соціальній мережі Facebook.

Так, одне з найпопулярніших питань від наших громадян пов'язане із темою вживання алкоголю до та після отримання щеплення.

Експерти з відомства відповіли, що ніяких протипоказань з цього приводу зараз немає, ніж "втішили" безліч наших співвітчизників. Однак при цьому вони відзначили, що мова йде про помірні кількості алкогольних напоїв. Перевищення норми спирту пригнічує роботу імунної системи, що може послабити імунну реакцію на вакцину.

Також варто зазначити, що вживання алкогольних напоїв часто пов'язане з прийомом жирної їжі. У цьому випадку картина схожа. Вживання подібних продуктів, навіть з алкоголем на пару, не повинно стати бар'єром для вакцинації. Однак потрібно знати міру, так як це може привести до дискомфорту та нездужання в післявакцинальний період.

Більш докладні відповіді в інфографіці від МОЗ:

Нагадаємо, що в Україні везуть нову вакцину від коронавируса: коли і скільки доз отримаємо.