RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ще одна країна ЄС відкрила кордони для українців: названо умови в'їзду

Словацька Республіка відкрила свої кордони для щеплених проти коронавірусу українців.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter-акаунті.

"Словаччина відкрилася для українців, які пройшли повний курс вакцинації. Для тих, хто ще не вакцинувалася, в'їзд можливий з самоізоляцією", - зазначив глава МЗС.

Щеплені громадяни України можуть перетинати кордон, якщо у них або їхніх родичів є посвідка на проживання в Словаччині. Також дозволено в'їзд студентам і школярам словацьких освітніх установ.

Для в'їзду на територію держави українці повинні зареєструватися на сайті уряду республіки, підтвердити реєстрацію при перетині кордону, а також бути готовими зробити це під час свого перебування на території Словаччини.

Пасажирам повітряного транспорту необхідно заповнити електронну форму. Вакциновані українці та діти до 12 років звільняються від реєстрації.

При відсутності вакцинації громадяни певних країн зобов'язані надати негативний ПЛР-тест, матеріал для якого здавався не пізніше, ніж за 72 години до в'їзду.

Раніше ми писали, що з 19 липня в Естонії почнуть діяти нові правила в'їзду з країн Європи. Україну внесли до "зеленого списку" держав.