RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україні загрожує вибух заражень на COVID-19: коли і яким буде новий локдаун

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін анонсував чергову хвилю коронавірусу і новий жорсткий карантин в Україні цієї осені. Однак ситуація може погіршитися вже в серпні.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Грунтуючись на аналізі розвитку ситуації з поширенням коронавірусу в західних країнах, можна зробити висновок, що і Україні достатньо 1-2 місяці, щоб вийти на високі показники захворюваності і тоді локдауна не уникнути.

"Підйом захворюваності буде однозначно в жовтні, з початком холодного сезону. Але і зараз є передумови до того, що він буде явно виражений вже найближчими днями і може мати навіть вибуховий характер. Справа в тому, що штам Дельта вже в країну занесений і питання лише часу, коли він почне швидко поширюватися ", - зазначив імунолог Андрій Волянський.

На думку старшого наукового співробітника відділу молекулярної імунології Інституту біохімії ім. А.В. Палладіна НАН України Володимира Галицького, ситуація може радикально погіршитися в серпні.

"На пік хвиля захворюваності вийде в кінці липня - на початку серпня. І це може бути дуже різке зростання. Катастрофічне. Населення у нас недостатньо вакциноване, тому важких випадків буде багато. Потім ми плавно перейдемо в осінню хвилю, яка затягнеться до грудня", - прогнозує він.

Галицький додав, що кількість нових випадків зараження на добу на піку може бути порівняним з весняною хвилею (на піку в квітні понад 19 тисяч), і навіть більше. У країнах Західної Європи, зараз захворюваність співмірна з весняною хвилею, а в деяких країнах показники були навіть вищі.

У МОЗ запевняють, що будуть дотримуватися алгоритмів адаптивного карантину, коли ті чи інші регіони по черзі підсилюють обмеження, в залежності від епідемічної ситуації на місцях.

"Ми, на жаль, підемо не за найкращим сценарієм, наприклад, за сценарієм РФ, якщо не гірше. У нас охоплення вакцинопрофілактикою менше 4%, в Росії 12% і то ми бачимо, як в РФ постійно б'ють рекорди з госпіталізації і смертності. Я вже чув інформацію, що готуються чергові обмежувальні заходи і локдаун готується в Україні ", - резюмував епідеміолог Андрій Александрін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чекати залишилося не (довго): коли Україна знову закриють на карантин.