RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні знайшли рекордну плантацію конопель - її оцінили в сотні мільйонів: фото

У Херсонській області, на території Чаплинської територіальної громади, виявили рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів гривень. Була повністю засаджена ділянка площею один гектар, її доглядали та охороняли.

Про це повідомляє прес-центр поліції Херсонської області в Facebook.

“Наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладено крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур'янів”, - йдеться в повідомленні.

Усього правоохоронці вилучили 34700 кущів нарковмісних рослин. Неподалік від посіву для охорони підозрювані встановили сторожову вежу, у якій цілодобово знаходилась людина з гладкоствольною мисливською рушницею.

Поліцейські затримали чотирьох громадян, від 26 до 57 років, зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового утримання.

Нині в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України, продовжуються необхідні слідчо-розшукові заходи. Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини”, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Києвом поліція виявила "цінне" поле, урожай оцінили на мільйони гривень.