RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Как инвалиду купит Льготный билет на поезд онлайн: три способа

Відтепер особам з обмеженими можливостями буде простіше купувати пільгові квитки на проїзд у залізничному транспорті.

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики в месенджері Telegram.

Так, Міністерство соціальної політики України разом АТ "Укрзалізниця" впровадили нову функцію, завдяки якій особи з інвалідністю зможуть купувати пільгові квитки на потяги в режимі онлайн, перейшовши за посиланням.

При цьому варто зазначити, що раніше покупка пільгового квитка була можлива лише в Централізованого банку даних для осіб з інвалідністю (ЦБІ). Це можна було здійснити виключно через орган соцзахисту населення, який обов'язково потрібно було відвідувати особисто і сидіти у величезній черзі.

Зараз же в Мінсоцполітики реалізували онлайн-облік ЦБІ осіб з обмеженими можливостями, а також їх опікунів. Для цього потрібно просто зареєструватися на порталі ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю, перейшовши за посиланням.

Однак, в разі відмови "Укрзалізниці", потрібно перевірити ще раз внесені при реєстрації дані. Якщо ситуація більш складна, то потрібно буде звертатися до органу соціального захисту населення.

Актуалізувати дані про себе, або особі, законним представником якого ви є, можна в органі соціального захисту населення або через електронний кабінет особи з інвалідністю.

Раніше ми також повідомляли, що інвалідам I групи доплатять до пенсії: кому і на скільки піднімуть виплати.