RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Цегла замість iPhone: в мережі розповіли про нову схему шахраїв при доставці товарів

Шахраї придумали чергову схему обману з продажем нових "iPhone" в соціальних мережах.

Про це пише Інформатор.

Жертвою шахраїв стала дівчина, яка вирішила замовити Apple IPhone 12 pro max за зниженими цінами в одному з каналів Telegram.

Товар дівчині відправили післяплатою по Новій пошті. Але в відділенні співробітники дозволили клієнтці відкрити тільки поштову картонну коробку. Розплатившись за товар, дівчина спробувала відкрити коробку з самим iPhone, яка була склеєна зсередини.

"Після оплати ми забираємо товар, відходимо в зону роздрукування. І довго намагаємося відкрити упаковку бажаного телефону. Коробку змогли відкрити тільки способом "розірвати", оскільки її склеїли зсередини. Коли відкрили коробку телефону, то виявили цеглу і записку. Пошта відмовляється повертати кошти, виставляючи себе посередниками", - розповідає Марія, яка стала жертвою шахраїв.

Пізніше дівчина прийшла до відділення Нової пошти з поліцейським, і їй розповіли, що співробітники поштової служби не перевіряють товари перед відправкою.

"Нова пошта" в свою чергу заявила, що оперативно відстежує шахрайські схеми і попереджає своїх клієнтів про можливі дії зловмисників.

"У випадку дніпрянки Марії Х. компанія повністю компенсувала втрати згідно з оголошеною вартістю відправлення, а це 22 500 грн. плюс провізна плата.

Зі свого боку хочемо наголосити, що, на жаль, шахраї постійно вдосконалюють старі способи шахрайства та вигадують нові. Аби не стати жертвою схеми, яка описана у матеріалі, ми радимо клієнтам обов’язково обирати надійних та перевірених продавців для здійснення покупок, а також перевіряти вміст посилок, які вам надходять", - заявили в компанії.

Раніше ми розповідали, що в Україні з'явився новий "розвод" для водіїв.