RU  UA

У Полтаві різко підвищили ціни на проїзд: реакція містян і водіїв

З 17 липня у Полтаві зросли ціни на громадський транспорт. Тариф підскочив аж на 3 гривні, тож тепер вартість проїзду становитиме 6 грн за тролейбус і 8 - за маршрутки та автобуси.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Місцеві реагують на підвищення цін по-різному. Одні обурюються, інші - сподіваються на гарний сервіс. Утім у чергу люди стають на тролейбус, бо там квитки дешевші.

"Тролейбус чекаю, аби було дешевше. Моя думка: якщо до 8 гривень підняли, який комфорт? Газельки такі вбиті, що взагалі їх на чормет уже пора", - наголосив полтавець Андрій.

У водіїв же інший клопіт, бо треба рахувати, як давати решту і вислуховувати невдоволених.

"Загалом краще, але решту давати немає чим. Перші два-три дні багато хто був незадоволений, а зараз вже, в принципі, нормально", - зазначив водій.

"Мабуть, всі задоволені. Зарплати ж підіймаються, має і в нас якось піднятися. Я на відсотках, тож в мене піднялася зарплата, за інших – не знаю", - додав інший водій.

Востаннє у Полтаві ціну на громадський транспорт переглядали сім років тому, а зарплата - виросла майже вдвічі. Крім того, після дворічної паузи в місті планують запровадити електронний квиток та "Картку полтавця".

"Зараз проходить процес обговорення, і конкурсна комісія має обрати одну організацію, яка має впровадити не тільки електронний квиток, а автономну систему обліку й оплати проїзду. Це не тільки безконтактна й безготівкова оплата, а і GPS-навігація усіх транспортних засобів, це і видача пільгових і не пільгових карток містянина", - пояснив начальник транспортного відділу Полтавської міської ради Артем Іванюк.

Перші валідатори планують встановити упродовж місяця після підписання угоди.