RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Азовському морі пройшли нічні навчання прикордонників: фото

Нещодавно в Чорному морі пройшли наймасштабніші в історії щорічні міжнародні навчання Sea Breeze-2021, а в ніч на 30 липня в Азовському морі відбулися тактичні навчання складових Об'єднаних Сил. Ними зацікавилася Прикордонна служба ФСБ Росії.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Корабельно-катерний склад Маріупольського загону Морської охорони та підрозділи Військово-Морських Сил ЗСУ відпрацювали злагодженість спільних дій по противодесантной обороні узбережжя Азовського моря. Зокрема акцент був зроблений на попереджувальній стрільбі по судну-порушникові, ураженні надводної цілі і ліквідації плавучої міни.

Кораблі та катери Морської охорони, поділившись на тактичні групи, в нічних умовах відпрацьовували бойові маневри. Одна група займалася забезпеченням безпеки судноплавства. В її завдання входило закривання районів проведення стрільб, обстеження прибережних вод для недопущення випадкового потрапляння в зону висадки десанту рибалок-любителів. У завдання другої групи входила доставка штурмових підрозділів до берега і надання вогневої підтримки з моря.

Коли кораблі прибули до місця проведення стрільб, до них наблизився корабель Берегової охорони прикордонслужби ФСБ РФ.

"Не дивлячись на часті провокації росіян в акваторії Азова, учасники навчань були готові реагувати на зміни в обстановці, але "недружні сусіди" лягли в дрейф і стежили з відстані близько 6 морських миль", - йдеться в повідомленні.

Як розповідав "Апостроф", нещодавно пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони, які несуть службу на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.