RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Не тільки медузи: на найпопулярніший український курорт прийшла нова біда, фото і відео

Курортний сезон 2021 у Бердянську ознаменувався спочатку навалою комарів, потім - медуз, які атакували туристів. В останні дні липня на узбережжя прийшла нова напасть - щільний шар водоростей на березі та у воді, який принесло течією і вітром.

Про це повідомляє pro.berdiansk.biz.

У 10-15 метрів від берега трави вже немає, але відстань до чистої води потрібно ще подолати. Орендарям 3-го міського пляжу, який знаходиться в умовній кишені затоки, через що там дуже багато водоростей, довелося розчищати пляж бульдозером.

Морські водорості, які докучають туристам в Бердянську в останні роки, на відміну від медуз абсолютно нешкідливі, але, попри це, їх велика кількість у воді викликає неприємні відчуття.

Раніше ми опублікували прогноз біолога щодо кількості медуз на Азовському узбережжі. На думку кандидата наук Петра Кулика, до середини літа кількість медуз зросла через теплу воду в морі, багатому органікою і кормом для них. Поки солоність води не знизиться до колишніх параметрів - до 13 проміле, кількість медуз влітку буде дуже високою.