RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Що не можна робити в свято святої Марії Магдалини

4 серпня в православній вірі присвячено одній з найбільш відомих жінок в Християнстві - Святій рівноапостольній Марії Магдалині. Її шанують нарівні з 12 апостолами, так як вона слідувала за Ісусом разом з ними. Багато ототожнюють її образ з блудницею, яка омила ноги Ісусові Христу, після чого витерла їх своїм волоссям і отримала прощення всіх гріхів. Інші взагалі переконані, що Марія Магдалина була дружиною Ісуса, про яку церква вирішила промовчати. Однак, як би там не було, Марія стала першим свідком явища воскреслого Ісуса. Вона шанована серед всіх християн. А в день її пам'яті, як і під час вшанування інших святих, є ряд правил і заборон, які порушувати не можна.

Видання "Російський народний календар" розповіло , що категорично не можна робити під час відзначення свята святої рівноапостольної Марії Магдалини.

- У це свято не можна працювати. Однак варто врахувати, що це правило стосується тільки жінок. Марія Магдалина є покровителькою всіх християнських жінок. У зв'язку з цим, представниці прекрасної статі повинні в цей день приділяти якомога більше часу собі.

- Також 4 серпня не варто робити випічку. Взагалі - з тестом в цей день працювати не можна. Його не можна замішувати, випікати або смажити на сковорідці. Згідно з народними віруваннями, якщо в цей день працювати з тістом, то в найближчому майбутньому у вас виникнуть фінансові труднощі,

- Не можна залишати своє житло після заходу сонця. В цей час, згідно з віруваннями, темні сили стають особливо активні. Однак, будинки віруючих захищають сили Господні. Тому залишати житла без особливої потреби не варто. Деякі джерела взагалі стверджують, що в день Марії Магдалини краще зовсім не виходити на вулицю.

- Не можна в цей день таїти образу. Взагалі, згідно з християнським віруванням, образа завжди спрямована проти самого скривдженого. Ніхто, звичайно, не сперечається, що винуватець повинен понести покарання. Однак потрібно завжди дбати про своє ментальному здоров'ї і відпускати негативні думки.

Раніше ми також публікували матеріал про те, як Марія Магдалина стала послідовницею Христа і про що просять у святої.