RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Затримання ветерана АТО з гранатою в Кабміні: у чому звинувачують і який був мотив

43-річного колишнього військовослужбовця Володимира Прохнича, який погрожував бойовою гранатою у будівлі Кабміну, підозрюють за 4 статтями Кримінального кодексу України.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

аразі за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю). Правоохоронці встановлюють обставини та мотиви скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

Крім того, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що слідство призначило також психіатричну експертизу.

"У ході слідства стане зрозуміло, що саме спонукало ветерана війни з РФ, сапера за спеціальністю, взяти в руки гранату та піти до будівлі Уряду", - написав він у Facebook.

Як зазначають РІА "Новости" з посиланням на джерело у поліції, Прохнич був незадоволений роботою чиновників і фінансовим забезпеченням колишніх військових.

Нагадаємо, що в середу, 4 серпня, невідомий чоловік прийшов до Кабінету міністрів з гранатою в руках і почав погрожувати її підірвати. За його словами, "живим йти він не збирається". Чоловіка умовили здатися і вже затримали. Він вибачився перед поліцейськими.