RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

СБУ ліквідувала банду рекетирів, що обклали даниною бізнесменів на Харківщині: відео

Під Харковом Служба безпеки України затримала банду, яка обклала даниною бізнесменів, що займаються наданням ритуальних послуг.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

У банду входили майже півсотні людей, серед них - діючі правоохоронці та чоловіки з досвідом ведення бойових дій. Угруповання мало чітку структуру і щомісяця "заробляло" понад 1 мільйон гривень.

Тим підприємцям, які не погоджувалися їм платити, зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою. Також вони підпалювали автомобілі непокірних.

"Угруповання мало великий вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що її злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради", - зазначили в СБУ.

Під час обшуків у представників банди вилучили великі суми грошей, чорнові записи обліку поборів з підприємців, зброю, боєприпаси, а також посвідчення діючих співробітників Національної поліції.

Дії зловмисників кваліфікуються за трьома статтями ККУ:

  • ст. 255 (створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією, а також участь в ній);
  • ст. 189 (вимагання);
  • ст. 206 (протидія законній господарській діяльності).

Учасникам банди готують повідомлення про підозру.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила та нейтралізувала угруповання, яке під прикриттям громадського об'єднання намагалося розхитувати суспільно-політичну ситуацію в східних регіонах України. Банда діяла під керівництвом народного депутата України від ОПЗЖ Іллі Ківи.