RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Лікували окупантів в Криму і отмивали гроші в Києві - СБУ розкрили злочинне угруповання

Оперативники СБУ викрили групу зловмисників, які вели злочинну діяльність, пов'язану з відмиванням коштів. Ці гроші вони отримали злочинним шляхом на території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Про це повідомила прес-служба СБ України.

За попередніми даними, зловмисники надавали курортні послуги бойовикам з Л/ДНР, а також військовослужбовцям Російської Федерації. За рахунок такого бізнесу вони отримували мільйонні прибутки.

Як з'ясували оперативники СБУ, схема була організована керівництвом одного з кримських санаторіїв, який знаходиться в Саках (ТОТ АР Крим). Відомо, що після анексії півострова Росією, власники санаторію перереєстрували його відповідно до законодавства РФ і підписали відповідну угоду Міністерством оборони російської Федерації.

Раніше все керівництво санаторію переїхало до Києва. Однак, на тимчасово окупованій території залишився один лише гендиректор санаторію. Він є депутатом Сакської міськради і увійшов в неї від однієї з ключових політичних партій Росії.

Відомо, що в консульство України, щодо зміни громадянства, він не звертався.

Зловмисники придумали нехитру "схему", щоб керівництво санаторію, живучи в Києві, могло отримувати прибуток від цього незаконного бізнесу. Вони зареєстрували "дзеркальне" юридична особа на підконтрольній території і призначили громадян України керівниками. На рахунки цієї фірми переводили кошти з АРК Крим, які в подальшому переводилися в готівку в Україні.

Легалізація коштів здійснювалася шляхом покупки-продажу цінних паперів.

В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів злочину, правоохоронці вилучили:

- печатки, штампи і відбитки;

- документацію, електронні переписки зі спільниками з ТОЙ АР Крим та інші предмети, що свідчать про протиправну діяльність.

Раніше ми також повідомляли про те, що СБУ в Рівненській області зловила "крота": зливав військові дані російської розвідки.