RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Створення помісної церкви: в київському ЖК "Варшавський" заклали камінь для будівництва православного храму

Митрополит Епіфаній заклав камінь до нового храму у Києві. Церкву на честь святих мучеників Бориса і Гліба планують збудувати у столичному мікрорайоні житлового комплексу Варшавський.

Про це йдеться в сюжеті "Апостроф TV".

"Комплекс мабуть не буде повноцінний без храму, тому що храм буде духовним осередком, де люди будуть мати можливість задовільняти свої духовні потреби. Якщо в когось виникатимуть якісь духовні проблеми чи інші проблеми, він зможе прийти і помолитися, поставити свічку, просити у Бога про здоров'я про майбутні успіхи, тому це справді є важливий день, бо закладено ще один храм в побудову нашої української помісної церкви", - заявив предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Також предстоятель помісної Української православної церкви заклав у фундамент пам'ятну капсулу з іменами засновників майбутнього храму.

Академік Борис Романюк і співзасновниця компанії Stolitsa Group Влада Молчанова виступили меценатами будівництва.

"Я мріяла, щоб на цьому місці виріс красивий храм для мешканців цього прекрасного мікрорайону і нарешті перший етап мрії сьогодні здійснився. Я вважаю, що духовне життя це найважливіше наше життя. Ми на жаль, за побутовими проблемами забуваємо про це. Але коли щось трапляється в житті у нас є тільки одна надія на Бога", - зазначила засновниця храму Владислава Молчанова.

На освяченні фундаменту також були присутні архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель Парафії архімандрит Антоній та інші представники духовенства. За словами Митрополита Епіфанія, будівництво храму – це історична подія. Його зведення – це не лише вияв любові до Бога, але й до ближніх, які черпатимуть тут натхення і благодать.

"Ми як люди збираємо скарби тут на землі тобто інвестуємо в тимчасове, в те що бачимо, в те що приносить нам комфорт. Але ми повинні пам'ятати що це життя є швидкоплинним і прийде до завершення. Тому потрібно інвестувати в своє майбутнє вічне життя", - заявив предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Церкву на закладеному камені планують звести протягом кількох років. На думку духовенства, будівля стане окрасою і православним центром не лише мікрорайону, а й усієї столиці.