RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гарний краєвид і багато дельфінів: українцям порадили ідеальний курорт

Брудна вода, медузи, водорості, переповнені туристами пляжі - подібні неприємності відомі всім, хто регулярно їздить відпочивати на морські курорти. Однак, є на узбережжі азовського моря в Україні курортне місце, яке варто було б порадити. Море там набагато чистіше, ніж, наприклад, в Затоці, а до берега часто підпливають дельфіни. Ці райські пляжі знаходяться в Бердянську.

Про це розповіла агенція "РБК-Україна".

Більшість туристів не очікують побачити в околицях Бердянська пляжі, які могли б скласти конкуренцію всесвітньо відомим морським курортам. Однак, їх просто потрібно вміти шукати.

У Бердянську є пляжі на будь-який смак: багатолюдні, з розвиненою інфраструктурою, або ж абсолютно дикі, до яких регулярно підпливають дельфіни.

Є навіть і такі, які знаходяться в золотій середині. Вони досить добре облаштовані, а їх велика площа дозволяє облаштуватися там, де ніхто не буде заважати навіть в пік сезону.

Але при цьому варто врахувати, що бердянські пляжі є сумішшю піску і подрібнених черепашок. У більшості випадків, черепашки настільки подрібнені, що ходити по них босоніж цілком комфортно. Але бувають і такі ділянки, на яких краще бути взутим в гумові тапочки.

У Бердянську всі пляжі діляться на два різновиди: в затоці і на косі.

В затоці вода буде теплішою, але зате на косі, що омивається відритим морем, вода набагато чистіша, хоч і прохолодніша.

В цілому, в Бердянську море досить чисте і набагато чистіше, аніж у Затоці. До початку липня медуз там практично не було. Потім почали трохи з'являться. Вочевидь, це залежить від штормів і течій.

До того ж бердянські пляжі більш пологі і вважаються набагато зручніше і безпечніше для дітей.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Instagram відпочиваючі діляться яскравими фото з українських курортів.