RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Люди так живуть по 20 років: дружина учасника АТО показала своє житло в Запоріжжі

У Запоріжжі сім'ї контрактника Сергія Добровольського, котрий п'ять років захищав Україну на Донбасі, 2019 року тимчасово виділили кімнату в гуртожитку і пообіцяли, потім видадуть ключі від квартири. Однак він третій рік живе в нестерпних умовах.

Про це дружина ветерана АТО Наталія Добровольська розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Гуртожиток розташований в центрі міста - на бульварі Центральному, 19Б, проте умови проживання в ньому нестерпні - обдерті стіни, аварійна електропроводка, дихаюча на ладан сантехніка.

Деякі неполадки Сергій може усунути сам, однак основну масу робіт повинні виконати кваліфіковані фахівці.

За словами жінки, у ванній кімнаті є умивальники, але нема душа - його вирізали нібито через те, що магазин внизу заливало.

"А це житло, яке надав мер Буряк, атошнику за 5 років війни на контракті ... замість належної окремої квартири. Зате прокурорам, ментам і їх родичам, генералам квартири в новобудовах в центрі міста десятками роздають... Надали кімнату "тимчасово" 2019 року...", - обурюється Наталя в соцмережі.

Як пояснила молода жінка, вона раніше жила в приватному будинку, але через певні обставини їй довелося переїхати в гуртожиток до чоловіка, який не має запорізької прописки. Тепер батьки туляться в одній кімнаті з двома неповнолітніми дітьми:

Відвідувачі сторінки Наталії розповіли, що деякі українці в таких умовах живуть по 20 років, тому пропонують самостійно зробити ремонт в оселі, на що вона резонно зауважила, що замінити комунікації, підлоги і стелю - не в її силах.

"Кімната "на пташиних правах" - сьогодні є, а завтра може влада і забрати. Якщо тримають общагу і не дають під приватизацію людям - повинні ремонтувати", - каже Добровольська.

Нагадаємо, в 2019-м в Запоріжжі ветерану АТО виділили кімнату в жахливому стані, в якій раніше два тижні розкладався труп.