RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Оксамитовий сезон 2021: п'ять цікавих ідей для відпочинку восени

У той час як українські пляжі переповнено медузами, варто задуматися про поїздку на не надто відомі закордонні курорти, тим більше, що вакцинованим українцям стали доступні багато напрямків.

OBOZREVATEL розповів про нестандартні курорти за кордоном, які підходять для відпочинку в оксамитовий сезон.

1. Туреччина

Вересень: повітря +30 градусів, вода +27

Жовтень: повітря +24 градуси, вода +24

Півострів Датч, який знаходиться в годині їзди від популярного Мармаріса, пропонує розмірений і спокійний відпочинок. Готелі тут розташовано в облямованій горами бухті, що є хорошим захистом від осінніх вітрів. Якщо вас дратують дитячі крики, вам точно сподобається "Пляж тиші", куди не пускають дітей до 12 років.

2. Іспанія

Вересень: повітря +32 градуси, вода +28

Жовтень: повітря +30 градусів, вода +26

У вересні або жовтні кращі для пляжного відпочинку температури в Іспанії - в провінції Аліканте. Також слід розглянути такі іспанські курорти, як Бенідорм, Кальпе, Торревьехе або Гвардемар. Можна також поніжитися на сонечку на Коста-Дорада, Коста-Брава і Коста де Валенсія. Якщо ви мрієте відвідати Барселону, оксамитовий сезон - найкращий час для такої подорожі.

3. Греція

Вересень: повітря +27-29 градусів, вода +25

Жовтень: повітря +23-26 градусів, вода +24

Восени Греція радує зниженням цін на проживання в готелях. Купатися в морі до листопада можна на островах Родос і Крит. На більш північних грецьких курортах сезон закінчується в середині жовтня. У вересні варто вибрати для відпочинку Афінську Рів'єру, яка знаходиться на узбережжі Егейського моря.

4. Кіпр

Вересень: повітря +24-26 градусів, вода +20-22

Жовтень: повітря +20-22 градуси, вода +20-22

Найпопулярнішими туристичними місцями на Кипрі в оксамитовий сезон залишаються Ларнака, Протарас, Кіренія. Для тих, хто любить спокійний і відокремлений відпочинок підійде Лімассол з його чорними пляжами. Також варто зазначити його розвинену інфраструктуру і безліч пам'яток в окрузі.

5. Мадейра (Португалія)

Вересень: повітря +25 градусів, вода +24

Жовтень: повітря +23 градуси, вода +23

Вересень і жовтень ідеально підходить для пляжного відпочинку на Мадейрі через температуру повітря і прогрітої Гольфстрімом води. Любителям піщаних пляжів сподобається в містечку Кальета або на сусідньому острові Порту Санту, куди ходить паром.

Раніше ми розповіли про ціни на продукти та розваги в курортній Кирилівці.