RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Коли вчителі отримуватимуть обіцяні Зеленським 4000 доларів: міністр зробив заяву

Українські педагоги третій рік без особливої надії очікують зарплат у 4 тисячі доларів, обіцяних президентом Володимиром Зеленським. Аж раптом міністр освіти Сергій Шкарлет позичивши у Сірка очі заявив, що платню викладачів вузів цілком реально підняти до зазначеної суми.

Про це скандальний глава МОН розповів сайту "Сьогодні".

Однак, за його словами, зарплати в 4000 доларів будуть отримувати не всі.

"[Це трапиться], коли буде запущено президентський університет. Для кращих викладачів 4000 доларів будуть реальністю. Звісно, не для всіх. Але це буде точка перезавантаження нашої вищої освіти", - сказа Шкарлет.

Цікаво, що 2019-го, коли Зеленський обіцяв педагогам захмарні зарплати, ніхто не розрізняв викладачів середньої та вищої школи. А тепер виявилося, що навіть викладачам вузів така зарплата "не світить". Надію дає тільки робота в президентському університеті і отримання звання "кращий", при цьому критерії "кращості" поки не визначені.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зеленський анонсував створення університету майбутнього в Україні, і розповідав, яких фахівців випускатимуть.

Також нагадаємо, щойно новина про "університет Зеленського" з'явилася в ЗМІ і на сайті гаранта, в мережі прокотилася хвиля скептицизму. Користувачі соцмереж іронізували: значущих досягнень за два роки президентства Зеленського не спостерігається, а отже і проект вузу, де готуватимуть "людей майбутнього" - чергова піар-кампанія влади і не більше того.

Потім "Апостроф" спробував дати відповідь на три головні запитання: чи потрібен Україні такий вуз у принципі, чи залишаться його випускники працювати на благо країни і чи зможе влада якісно реалізувати такий проект?

Більше читайте на "Апострофі": Кремнієва долина по-українськи: три головні запитання до президентського університету.