RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Українців дурять на розпродажах: як не купитися на фейкову знижку

У період знижок покупці часто беруть товар, який потім виявляється неякісним. Повернути гроші в цій ситуації не так і просто. Потрібно йти в суд, і мало хто з українців так чинить. Простіше купити нову пару взуття чи одягу. Магазини розуміють це і користуються ситуацією.

Про це пише "Обозреватель".

Поширений хід на розпродажах - фейкові знижки. Наприклад, цінник обіцяє знижку в 50%. Але спочатку на ціннику вказують ціну в два рази вище початкової, а потім перекреслюють і пишуть "нову ціну", нібито з урахуванням знижки. Довести обман практично неможливо, адже для цього потрібно регулярно ходити в один і той же магазин і відстежувати ціни.

Найчастіше з нечистими на руку продавцями можна зіткнутися в магазинах, які працюють в невеликих містах. Купівельна спроможність в цих населених пунктах відносно невисока і пропонувати реальні знижки місцеві магазини споживачам не можуть.

Також продавці заробляють на супутніх товарах. Наприклад, при покупці взуття покупцеві пропонують крем для догляду, шкарпетки, ремінь або інші товари, які спочатку покупець не збирався брати. На них знижки вже немає, але часто людини вмовляють їх купити.

Експерти радять не робити імпульсивних покупок і відстежувати на сайтах ціни на товари, щоб орієнтуватися в їхній реальної вартості.

Раніше ми писали, що компанія Нова пошта повідомила про нову послугу оплати замовлення з OLX доставка безпосередньо у відділенні. Нововведення дасть можливість покупцям не стати жертвою шахраїв.