RU  UA

Погода божеволіє: поки Туреччина тоне у воді, в Італії панує пекельна спека

Не встигла Туреччина оговтатись від лісових пожеж, як країну накрила нова негода. Внаслідок повені загинули вже 17 людей. Тим часом в Італії, де зафіксували рекордну температуру у +48 градусів, загоряння лише починають завдавати шкоди.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Туреччина

Кількість людей, які загинули внаслідок повеней у Туреччині зростає щодня. За словами президента Реджепа Ердогана, їх вже 17. Майже 5 тисяч рятувальників ліквідують наслідки негоди.

На допомогу людям залучили 20 вертольотів і понад два десятки човнів. Через повені пропрезидентська партія відклала святкування річниці політсили.

І поки у країні вирує повінь, влада Туреччини оголосила про перемогу над лісовими займаннями. За 15 днів боротьби з вогнем загинули 9 людей.

Через масове знищення тварин мисливські угіддя в Анталії і Муглі зачинять до наступного року. За півмісяці загинули близько 5 тисяч голів великої рогатої худоби, 8 тисяч вуликів і 30 тисяч птахів.

Італія

Четверо людей загинули через пожежі в Італії. Лісові загоряння виникли через аномальну спеку. У країні зафіксували +48 градусів. Ця температура побила рекорд, що тримався 44 роки.

Антициклон "Люцифер" приніс в Італію надвисокі температури з Сахари. Сьогодні спекотна хвиля має сягнути піку.

Японія

Майже 3 мільйони японців евакуювали через сильні і затяжні дощі. Злива дісталася префектур Кумамото та Хіросіма. Місцевим жителям заборонили виходити на вулицю. Рятувальні служби попередили про загрозу зсувів.

Україна

Так звану "Тавриду" в тимчасово окупованому Криму затопило. Машини буквально пливуть у воді. Для автомобілів організували спеціальний об’їзд. Окупаційна влада Криму оголосила штормове попередження на півострові на найближчі два дні.

Грузія

Блискавка вбила стадо овець у Грузії. Від удару пастух втратив свідомість.

Загинули понад півтисячі голів овець, їх спалять прямо на місці інциденту. Майже тисяча тварин дивом вижила.