RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Аналітик оцінив підсумки конкурсу з вибору директора Бюро економічної безпеки

Конкурсна комісія з вибору директора Бюро економічної безпеки в ході співбесід з претендентами на посаду від 13 серпня не приймала рішень, які були б спрямовані на недопуск до фінальної частини відбору сильних кандидатів. При цьому спроби назвати конкурс "скандальним" не мають під собою підстав.

Про це в Facebook написав політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Підходить до кінця конкурс з вибору глави директора Бюро економічної безпеки. І чим менше часу залишається до визначення переможця, тим гучніше лунають голоси "експертів з усіх питань". Сьогодні на очі потрапила заява виконавчого директора Європейської бізнес-асоціації - тієї, в якій президентом Томаш Фіала, що бізнес нібито стурбований скандальністю і тривалістю процедури відбору глави БЕБ. Не знаю, чим керувалася представниця ЄБА, але в топ-5 викликів для вітчизняного бізнесу точно немає пункту "конкурс з вибору глави БЕБ". Якщо, звичайно, спиратися на об'єктивну соціологію", - заявляє Кочетков.

У порівнянні з іншими конкурсами на державні посади, в ході яких часом використовують суди, публічні погрози і провокаторів, процедура вибору директора БЕБ не стала скандальною, стверджує експерт.

"По-перше, що стосується тривалості процедури відбору, то БЕБ, відповідно до закону, має запрацювати не пізніше 25 вересня. Терміни проведення конкурсу вписуються в рамки закону. На відміну від, наприклад, конкурсу з вибору глави Антикорупційної прокуратури, який триває вже півтора року. По-друге, щодо нібито скандальності конкурсу. У порівнянні з багатьма іншими конкурсами на держпосади, які супроводжуються багатомісячними судами, погрозами, масовим використанням радикалів усіх мастей, конкурс на главу БЕБ - явно на кліше "скандальний" не претендує. У минулу п'ятницю довелося глянути онлайн співбесіди з кандидатами на посаду глави БЕБ - не можна сказати, що конкурсна комісія за підсумками співбесіди необгрунтовано залишила сильних претендентів за бортом", - зазначив Кочетков.

Як вважає експерт, думка про конкурс на посаду глави БЕБ, висловлена представницею ЄБА, можуть не поділяти всі члени даної асоціації.

"Чи відображає думка функціонера ЄБА позицію всіх членів асоціації або ж це приватна думка?", - задається питанням Кочетков.

На даний момент на посаду директора БЕБ претендують член Ради Нацбанку Василь Горбаль, прокурор Офісу генерального прокурора Атілла Ковчі, керівник ДФС Вадим Мельник.