RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Києві в День Незалежності пройде 3 паради: де і коли початок

В урочистій програмі з нагоди 30-річчя Незалежності України в столиці заплановано десятки різних заходів, в тому числі три паради, які можна буде подивитися онлайн.

"Апостроф" розповідає про те, що буде відбуватися 24 серпня в Києві.

Святкування Дня Незалежності України в Києві почнеться з покладання квітів до пам'ятників та місць поховань видатних українців, які боролися за незалежність Батьківщини, загиблих учасників Революції Гідності та захисників територіальної цілісності від російської агресії на Донбасі.

О 10:00 на Хрещатику пройде військовий парад, який вперше почнеться спільним виносом державного прапора українськими військовослужбовцями та делегатів від держав-партнерів України, що продемонструє їх підтримку.

Перед проходом колони ВСУ кияни та гості столиці зможуть побачити театралізований перформанс "ДНК" (День народження країни), який покаже історичний шлях від Київської Русі до сьогоднішнього дня.

У 2021 році парад військ включатиме три колони: пішу, механізовану та повітряну.

Парад відкриє піша колона у складі сил безпеки та оборони України, кінологічних підрозділів та представників від приблизно 15 держав-партнерів.

Крім того, очікується спільний виступ міжнародного і президентського оркестрів.

Також заплановано проїзд механізованої колони, для якого крім озброєння та військової техніки сил безпеки та оборони України залучено військову техніку держав-партнерів.

У небі над Києвом можна буде спостерігати проліт повітряної колони, в якому вперше візьмуть участь Повітряні сили, Сухопутні війська, Військово-Морські Сили, Державна прикордонна служба України, Національна гвардія України, Національна поліція України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державне підприємство Антонов і країни-партнери.

Повітряний парад завершать бойові літаки, які пустять сигнальні ракети та дим в кольорах державного прапора України.

О 13:00 по центру столиці пройде Марш Захисників України. З парку імені Тараса Шевченка ветерани та волонтери організованими колонами рушать через Бессарабську площу і Хрещатик до Майдану Незалежності.

О 14:00 розпочнеться річковий парад на Дніпрі, який пройде в районі Річкового вокзалу і Труханового острова. Очікується урочисте проходження катерів і проліт авіації, а завершиться парад артилерійським салютом з Труханового острова.

Раніше ми писали, що 24 серпня на Центральному вокзалі в Києві транслюватимуть військовий парад і концерт до Дня Незалежності України.