RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Як створити COVID-сертифікат у "Дії": програмісти дали підказку

Навіть пройшовши повний курс вакцинації і виконавши всі необхідні бюрократичні процедури, українці не можуть згенерувати в мобільному додатку "Дія" COVID-сертифікат, необхідний для подорожі за кордон.

Про це вони повідомляють в коментарях в магазині додатків Google Play.

Відповісти на запитання обурених користувачів додатку спробували творці "Дії" з Міністерства цифровий трансформації.

За словами користувачів, програма не може знайти електронний COVID-сертифікат, хоча в базі він є, або при отриманні COVID-сертифіката видає помилку отримання даних.

Ще одна проблема - при спробі отримати сертифікат COVID-19 програма вимагала фотоідентифікацію, а після її проходження система видала повідомлення: "Помилка".

У Мінцифри пояснили, що Google Play вже схвалив нову збірку, в якій COVID-сертифікати будуть доступні кожному - для цього потрібно оновити версію "Дії" до 3.0.10.

У міністерстві поскаржилися, що після схвалення нової версії зросла кількість запитів на сертифікати, проте вони обробляються поступово. Тому в разі виникнення ускладнень потрібно спробувати сформувати сертифікат пізніше.

Розробники програми також радять: "Натиснути кнопку "Вийти", авторизуватися через BankID повторно і пройти фотопідтвердження. Якщо ви раніше вже створювали Дія.Підпис, радимо видалити його і створити повторно".

Нагадаємо, 25 серпня Чехія і Мальта визнали українські COVID-сертифікати.