RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Штам "Дельта" продовжує вбивати українців: що відомо про нові випадки

В українських регіонах шириться індійський штам коронавірусу "Дельта". Серед хворих діти та дорослі.

Зокрема, як повідомив "Укрінформу" заступник головного санлікаря Одещини Сергій Дементьєв, у дитячому центрі "Молода гвардія" 70 дітей та 11 педагогів-вихователів інфікувались коронавірусом, в тому числі підтверджено зараження 33 осіб штамом "Дельта". За його словами, інфіковані штамом "Дельта" 30 дітей і 3 педагоги-вихователі.

Крім того, на Черкащині зареєстрували 20 випадків інфікування штамом "Дельта". Жоден із інфікованих не був вакцинований від COVID-19, повідомила "Суспільному" заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова.

Також "Дельта" підкосив і Чернівецьку область, там підтвердили ще 23 випадки інфікування цим штамом. Про це розповіла ІА АСС в.о. директора Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко. "Буквально днями ми отримали результати із підтвердженням ще 23 випадків із 30 зразків, які ми надсилали. Попередня партія із 42 підтвердилося 34 "Дельти". Тобто, бачимо, що новий штам COVID-19 переважає над іншими", - сказала Гопко.

Серед буковинців, у яких підтвердили Дельта-штам коронавірусу, є один померлий пацієнт, йому було 66 років. Близько чверті виявлених випадків – це діти. Наймолодшому пацієнту – один рік.

Що відомо про штам "Дельта"

За інформацією МОЗ, штам "Дельта" в 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Симптомами штаму є порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові. Також поширеними симптомами є лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, менш поширеними – кашель та втрата нюху. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Вінницькій області зафіксували перші три смерті від індійського штаму COVID-19. Всі загиблі - люди похилого віку.