RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

Всі новини

Немає накопичень - пенсію не чекай: в Мінфіні зробили тривожну заяву

Якщо відсутні накопичення в недержавному пенсійному фонді, то на отримання пенсії по досягненню відповідного віку не варто розраховувати взагалі.

Про це заявив в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна" міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами це пов'язано з тим, що держава не може за визначенням просто взяти і "роздати необхідні кошти недержавним фондам".

Тому, каже Марченко, повинна бути етапність, в рамках якої, на початку, буде залучатися державна накопичувальна пенсійна інституція.

"До того ж на початковому етапі у нас трохи інструментів для вкладень - це можуть бути ОВДП", - додав міністр.

При цьому Марченко додав, що зараз у багатьох верствах населення відносяться до накопичувальної системи зі скепсисом і вважають, що вона неспроможна. На думку міністра, це не відповідає дійсності. Він переконаний в тому, що солідарна пенсійна система в Україні повинна діяти в парі з накопичувальної.

"Якщо у вас немає накопичень в НПФ, розраховувати на пенсію взагалі не варто", - заявив Марченко.

За словами Марченка, темпи старіння громадян такі, що з часом в країні буде все менше працюючих людей і все більше пенсіонерів.

"Мені сорокарічного на пенсію в нинішніх умовах розраховувати не варто. Тоді два варіанти - або я сам шукаю можливості і відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян. Це потягне фіскальні втрати бюджету, і це все повинні розуміти", - додав Марченко.

Раніше ми також повідомляли, що дві третини українців можуть залишитися без пенсій: названі дві причини.