RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обстріли в Авдіївці: поранений військовий, обмежено рух поїздів, фото і відео

Бойовики на Донбасі вранці в суботу, 28 серпня, двічі накрили Авдіївку артобстрілами. Поранення отримав український військовий, а "Укрзалізниця" обмежила рух поїздів поблизу станції Авдіївка.

Про це повідомляє журналістка "ТСН" Наталія Нагорна, яка перебуває на місці подій.

"Це другий обстріл Авдіївки вже за сьогодні. Перший був близько 7 години ранку. Спочатку говорили, що було 25 приходів мін, зараз ми за кілька хвилин почули вже більше десятка приходів", - сказала вона.

У Facebook вона опублікувала відео, на якому зафіксувала дим від артилерійського обстрілу бойовиків.

Також кореспондентка повідомила про одного пораненого.

"1 поранений. Без загрози життю. Трохи погоріло, але й біс з ним", - написала Нагорна на своїй сторінці у соцмережі.

Фото: facebook.com/Natasya Nagorna

Як написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, ворог вів вогонь по району в якому базується одне з тилових підрозділів ЗСУ. Всього вранці 28 серпня по місту було нанесено два удари - о 06:30 і 09:00. Всього було зафіксовано понад 60 влучень по самій Авдіївці. Застосовувалися, за попередніми даними, міномети 120 мм і гаубиці 122 мм.

Поранення отримав боєць ЗСУ. Крім того, окупанти знищив два легкових і один вантажний автомобілі. Ще три вантажівки були пошкоджені снарядами.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Оперативно-тактичного угруповання "Схід", в зоні відповідальності якої стався обстріл, після надання першої медичної допомоги пораненого бійця транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров'я - задовільний.

"На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники дали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність ворога", - наголосили в прес-службі.

Крім того, як заявила прес-служба Укрзалізниці, тимчасово обмежено рух поблизу станції Авдіївка до 30 серпня. Пасажирські та приміські поїзди будуть ходити обмеженими маршрутами до станцій Покровськ та Очеретине найближчі три дні.

"Поїзди № 136 Київ — Авдіївка та № 826 Дніпро — Авдіївка до 30 серпня включно курсуватимуть до Покровська. Пасажирів з Покровська до Авдіївки та зворотно доправлятимуть автобусами. Рух приміських поїздів до 30 серпня обмежено до станції Очеретине", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" інформував, окупанти стягнули на Донбас десятки одиниць важкої військової техніки.