RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

День знань: цікаві факти свята

Уже через декілька днів вся Україна відзначатиме День знань, з якого починається новий навчальний рік. Однак ця подія є святковою не тільки в нашій країні, але і по всьому світу.

Портал bigmirledy розповів, як і коли відзначають День знань в деяких інших державах по всій земній кулі.

Практично в кожній країні світу є традиція проводити лінійку в День знань, коотрой обов'язково повинна супроводжуватися хоча б однієї урочистою промовою. Однак це свято часто відзначається в різні місяці в різних державах світу. Крім цього, в кожній країні світу діти стають учнями шкіл в трохи різному віці.

Так, наприклад, в Японії день знань відзначають 1 квітня, а діти йдуть в перший клас у віці 6 років.

При цьому в Африканських країнах діти йдуть в школу в 4-річному віці, що досить відчутно.

У той же час в Південній Кореї День знань випадає на березень, а в перший клас діти йдуть у віці 8 років.

У Німеччині, в різних містах країни, діти йдуть в школу в 5-ти або 6-ти річному віці, а День знань відзначають або в серпні, або у вересні.

В Англії навчання дітей в школі починається при досягненні ними 5-ти років. Святкування Дня знань випадає на 1-й день осені, так само, як і в Україні.

У США діти самі можуть вибирати, коли піти в школу. Але в цій країні немає урочистих церемоній в цей день, які були б схожі на українські.

У той же час ізраїльтяни відправляють своїх дітей в школу в перший день осені у віці 6 або 7 леь. Там, так само як і НПУ, проводять урочисті лінійки. При цьому вітальна промова є дуже важливою частиною подібних заходів в Ізраїлі.

Раніше ми також повідомляли, що співають українські школярі на День знань.