RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Дві хвилі похолодання і опади вище норми: якою буде погода у вересні-2021

Згідно із загальними кліматичними характеристиками, вересень на всій території України буде відносно теплим. А в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Чернівецькій областях - навіть вище норми на 1-3 градуси. І все одно Україну очікують дві хвилі похолодання.

Про це завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометінституту Вазіра Мартазінова розповіла в інтерв'ю сайту "Апостроф".

За її словами, на Закарпатті температура повітря буде в межах норми, а на решті території України - до 2 градусів вище від норми. Середньомісячна температура на заході країни буде +13-15, на сході +14-17, а на півдні очікують від 17 до 20 градусів тепла.

"Що стосується опадів, то нижче 80% від норми - це дефіцит. Від 80% до 120% від норми - це норма. Нижче 80% опадів восени очікується в Чернігівській, Волинській і Рівненській областях. Вище 120% опадів очікується в Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській областях та в Криму. На решті території України опади будуть у межах норми", - підкреслила Мартазінова.

До України прорвуться холоди з Сибіру: кліматолог пояснила погодний феномен

Прохолодна погода, яка фіксується в перші дні вересня, довго не затримається, каже кліматолог.

"Найближчим часом температура повітря підвищиться. Ми прогнозуємо верхню межу до 26-27 градусів в окремі дні початку вересня. До середини місяця (16 вересня) ми очікуємо зниження температури. Але воно не буде катастрофічним: 13-15 градусів вдень і близько 5 градусів вночі. Все одно це ще теплий сезон. Потім температура знову підвищиться і до кінця місяця збережеться в межах від 15 до 17 градусів. Напри кінці місяця буде незначне похолодання. В основному, впадуть денні температури до 10-13 градусів", - запевняє кліматолог.

Так зване "бабине літо", за словами Вазіри Мартазинової, в Україні проходить у два етапи. Але цього року другого періоду не буде, тільки перший, який завершиться в другій декаді вересня.

Повністю інтерв'ю читайте на "Апострофі": Сибірські холоди і сніг у жовтні: кліматолог розповіла, якою буде осінь-2021.