RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Космос - це важко: ракета українського бізнесмена вибухнула під час пробного запуску, відео

У ніч на п'ятницю, 3 вересня, з космодрому Ванденберг в Каліфорнії відбувся пробний запуск ракети-носія американської компанії Firefly Aerospace українського підприємця Макса Полякова.

Як повідомляється на сторінці Falcon 9 Block 5 в Twitter, в ході тестового запуску ракета вибухнула через невстановлену аномалію.

"Компанія Firefly Aerospace зіткнулася з аномалією на етапі запуску своєї першої спроби орбітального запуску. Космос - це важко", - йдеться в повідомленні.

Згідно даним Ain.ua, ракета успішно стартувала з пускового майданчика в 4:59 за київським часом. Однак через кілька хвилин після старту місію довелося перервати через виникнення поки-що невстановленої аномалії.

Робота над цією ракетою, яка відноситься до легкого класу ракет-носіїв, велася з 2014 року. Вона є однією з найбільших ракет легкого класу. Її висота сягає 29 метрів (приблизно з 9-поверховий будинок), діаметр - 1,8 метрів.

Ракета мала доставити в космос апарат для збирання космічного сміття і супутник вагою 1,5 кг. Загальна вага вантажу сягала 1000 кг. Вартість запуску Firefly Alpha - 15 млн доларів.

Як повідомляв "Апостроф", 29 серпня о США успішно запустили вантажний космічний корабель багаторазового використання Cargo Dragon.