RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Окупанти на Донбасі нарощують боєготовність: розвідка розкрила плани противника

Російські окупанти, які вчора відкривали вогонь під Донецьком і Попасною, нарощують готовність до застосування оперативного угруповання своїх військ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“З початку вересня окупанти розпочали ротацію передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Для підвищення бойових можливостей підрозділів призначених для ротації противником проведені заходи бойового злагодження рот у сформованих батальйонних тактичних групах, тактико-спеціальні навчання із коригування вогню артилерії з використанням безпілотних літальних апаратів”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, окупанти продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість снайперських розрахунків та протитанкових ракетних комплексів.

Ціль - нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження, руйнування фортифікаційного обладнання та провокування вогню у відповідь.

Нагадаємо, 1 вересня збройні формування Російської Федерації теж порушили режим припинення вогню і обстріляли позиції українських захисників. Вони поранили захисника України, тому ССУ завдали удару у відповідь.