RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Температурні "гойдалки" та сніг з дощем: якою буде погода в жовтні

Осінь в Україні почалася з негоди. Кліматолог розповіла, що в жовтні в нашій країні можливі не тільки заморозки, а й перший сніг.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Температурні показники другого місяця осені будуть досить нестабільними. В цей же період можливі заморозки і навіть перший сніг.

"З початку жовтня і до 10 жовтня температура повітря буде близько 15 градусів. Тобто перша декада буде тепла для жовтня. Потім різко похолодає і температура повітря вдень і вночі практично зрівняється: близько 5 градусів тепла. Тільки денна 5-7 градусів, а нічна 3-5 градусів. Заморозки в цей період - це природно", - зазначила завідуюча відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

У другій частині жовтня погода буде дуже нестійкою.

"Від різких похолодань до різких потеплінь - і знову справа буде йти до похолодання в кінці жовтня. Мене турбує друга половина жовтня, адже якщо в другій половині з'являться негативні нічні і денні температури, це говорить про те, що з'явиться вже сніговий покрив. Але це буде сніг з дощем", - уточнила Вазіра Мартазінова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сибірські холоди і сніг в жовтні: кліматолог розповіла, якою буде осінь-2021.