RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Стало відомо, які дороги в Україні стануть платними

Стало відомо, які дороги в Україні будуть платними. Зокрема, голова Міністерства інфраструктури Олексанжр Кубрак спростував інформацію про те, що нібито шість нових доріг зроблять платними.

Про це повідомив портал uamotors.

Так, міністр інфраструктури заявив, що нові українські дороги, які будуються і реконструюються на умовах державно-приватного партнерства, залишатимуться безкоштовними для всіх водіїв.

Таким чином, він спростував нещодавні чутки в ЗМІ, ніби Кабмін вибрав шість доріг, проїзд якими зроблять платним.

За його словами, ті дороги, які називали в засобах масової інформації, як раз побудовані або відремонтовані в рамках державно-приватного партнерства, а значить вони повинні бути тільки безкоштовними. До слова, їхня загальна протяжність становить приблизно 1500 км.

При цьому, за словами Кубрака, "інвестори будуть самі забезпечувати будівництво та ремонт цих доріг, а держава буде поступово відшкодовувати їм витрати". Але це жодним чином не позначиться на водіях. Для них проїзд буде безкоштовним.

Міністр пояснив, що платними будуть дороги, побудовані в рамках концесії. На даний момент для передачі в концесію обрані тільки два шляхи - Стрий - Мукачево та Краковець - Броди - Рівне.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Києві і області обмежили рух: повний список доріг.